Jenny & Helena

Efter regnet-klassisk flöjt-och pianomusik

Vi bjuder på en varierad och härlig musikstund med bland andra dessa verk:
Sonat för flöjt och piano av
Otar Taktakishvili (1924-1989) från Georgien. Kompositören bakom Georgiens nationalhymn, hans musik har influenser från Kaukasiska folkmusik; rytmiskt, melodiskt och lekfullt.

”Variation över Trockne Blumen” av Franz Schubert. Ett romantiskt stycke med det enkla och vackra temat som är hämtad ur sångcykeln Die Schöne Müllerin, som sedan slingrar sig in i en rad virtuosa variationer. Vi spelar inte hela verket utan väljer ut några av variationerna, bland annat variation nr 5 som är något av ett ”showpiece” i flöjtvärlden. Sonata i G-dur av Telemann, sats 1 och 2 samt något klassiskt pianostycke och några välkända svenska sommarvisor och psalmer.

 

Helena Kahrs, flöjt
Jenny Tidqvist Karlsson, piano

VÅRT SAMARBETE…
…sträcker sig över många år. Vi har båda rötterna i Falbygden och när vi studerade på Kapellsbergs musiklinje i Härnösand i början av 90-talet började vi musicera tillsammans. Sedan dess har vi gett åtskilliga kyrkokonserter runt om i Skaraborg och vi firar nu 16 år som duo!

HELENA KAHRS – FLÖJT
Helena bor utanför Floby och arbetar som flöjtpedagog på Skara musikskola. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Ingesund, där hon tog sin examen i flöjt- och ensemblepedagogämnen 1997. Vid sidan om läraryrket spelar Helena i flera orkestrar samt frilansar som solist och kammarmusiker.