Om mig

MUSIK, MUSIK, MUSIK
Mina dagar är väldigt varierade men den gemensamma nämnaren är musik! 

Jag spelar gärna tillsammans med andra och nu för tiden sker det mesta av mitt musicerande i The Bauer Quartet. Jag är en ofta  anlitad ackompanjatör eller pianist i kompband.

Jag undervisar allt från 4-upp till 19-åringar på Kulturskolan och Estetprogrammet i Falköping. Att dela musikglädjen med unga människor vare sig det är under pianolektioner eller i gruppundervsining enligt Yamahametoden är kreativt och givande. Ganska regelbundet spelar och leder jag även gudstjänstmusik i den lokala kyrkan.

De senaste åren har jag mer och mer börjat snickra ihop egen musik. Det blir pianostycken men även sånger som min make Torbjörn Karlsson sätter text till. Nyligen släppte The Bauer Quartet ett album där våra sånger framförs. 

Som solist med orkester har jag spelat Beethovens 3:e piano-konsert och Griegs a-mollkonsert tillsammans med Falköpings Orkesterförening.

KAPELLMÄSTARE
Jag har även kunnat ses som kapellmästare i orkesterdiket på Skövde Stadsteater, då Skövde Operettsällskap framförde musikalerna Jesus Christ Superstar -01, Sound of Music -02 och West Side Story -03. Hösten 2005 framförde de Operetten Glada Änkan. Då bestod orkestern av en enda person, jag och en flygel.

BAKGRUND
Jag föddes 1974 i Marka utanför Falköping och började spela piano vid sju års ålder för Anna-Lisa Isaksson. Några år senare började jag även med blockflöjt och tvärflöjt i Kommunala Musikskolan och deltog i ensembler och orkestrar under hela skoltiden. I Odensbergs Missionsförsamling fick jag tidigt spela till församlingssångerna, framträda och leda barnkören.

UTBILDNING
Gymnasievalet föll naturligt på Musikgymnasiet i Skövde där jag hade Per Törngren som lärare. Efter studenten bar det av till Härnösand och Kapellsbergs Musikskola där en av Sveriges mest ansedda pianopedagoger, Bengt Andersson, var min lärare under två år. Som 20-åring började jag studera för professor Jens Harald Bratlie på musikerutbildningen i Oslo, vid Norges Musikkhøgskole. Jag tog min pianistexamen 1998. Några år senare kompletterade jag min utbildning med pedagogisk examen på Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet.

Norges Musikkhögskole, Oslo
Musikerutbildning, 1994-1998 

Göteborgs Universitet Musikhögskolan, Göteborg
Pedagogisk kompletteringskurs för musiker , 2000-2001 

Yamaha Music Education System
Certifierad Yamahapedagog och Key Teacher, Sverige kurser mellan 2008-2018 

Kapellsbergs Musikskola, Härnösand
Musiklinjen vid Härnösands folkhögskola, klassisk inrikting 1992-1994